Jak vymalovat obývací pokoj

Rozhodli jste se, že vymalujete obývací pokoj? Možná je už malba zašlá, nehodí se vám k novému nábytku, nebo jste usoudili, že je čas na změnu.

 

Vymalování profesionálem či svépomocí?

Příklad

Před vymalováním obývacího pokoje se nejdříve rozhodněte, jestli se do toho pustíte sami, nebo to přenecháte odborníkovi. Vymalování profesionálním malířem je sice dražší, ale budete to mít bez starostí a zbytečných obav z nepovedeného výsledku.

 

 

Nepodceňuje volbu barvy

Dalším, často nelehkým, úkolem je rozhodnout jak vymalovat obývací pokoj. Při výběru barvy berte v potaz celkové ladění místnosti, barvu nábytku i podlahové krytiny. Uvažujete-li o novém nábytku nebo vestavěné skříni, doporučujeme nábytek na míru od firmy NÁBYTEK PJATÁK s.r.o.

V obývacím pokoji většina lidí tráví svůj volný čas, ale také si sem zve návštěvy. Proto by měl interiér vypadat útulně a zároveň reprezentativně.

 

Teplé barvy podtrhnou útulnou atmosféru

Do obývacích pokojů se hodí „teplé“ barvy, tj. odstíny červené, oranžové, žluté, žlutočervené, zelenožluté a zelené. Vyvolávají pocit útulnosti a rodinné pohody.

Konkrétní barvy mají ještě svůj vlastní účinek. Žlutá vám obývací pokoj prozáří, zelená působí uklidňujícím dojmem a tóny dočervena jsou hřejivé.

Máte-li větší obývací pokoj, vybírejte tmavší barvy. Dodají místnosti na eleganci. Nehodí se však do menších místností. Do nich volte raději světlejší barvy, které prostor opticky zvětší.

 

Pozor na módní výstřelky

Líbí-li se vám nějaká netradiční barva či módní výstřelek, rozmyslete si, jestli se opravdu bude hodit právě do vašeho obývacího pokoje. Některé módní trendy jsou univerzální, ale jiné by v nevhodně vybraných interiérech mohly působit jako pěst na oko.

Malba v obývacím pokoji vydrží cca čtyři roky, takže se snažte vybrat barvu, která vás za půl roku neomrzí.

Publikováno: 4.10.2013

Copyright © 1996 - 2013, Dobrý-malíř.cz

Technicky zajišťuje MarketGuru s.r.o.