Jak vymalovat chodbu

Zpravidla se soustředíme, abychom měli zajímavými barvami vymalované velké místnosti bytu či domu. Nepodceňujte ani malbu chodby. Myslete na to, že se výrazně podílí na prvním dojmu návštěvy z vašeho domova.

 

Oblíbená je žlutá či oranžová

Žlutá a oranžová představují živé a veselé barvy, které dokáží příjemně prozářit interiér. Do chodby se více než sytější odstíny těchto barev hodí lehčí tóny. Pronikavé barvy by působily rušivě. Vybírejte i z dalších pastelových barev.

Raději zapomeňte na studené barvy. Chodba by měla vás i vaše hosty vítat. Tomuto účelu studené barvy nenahrávají.

 

A co takhle experimenty s barvami?

Obecně platí, že čím větší máte chodbu, tím větší jsou vaše možnosti pro barevné experimenty. Zajímavě vypadá kombinace světlejšího a tmavšího odstínu jedné barvy. V některých prostorách také pěkně vypadá skloubení dvou barev.

Tmavší barvy je vhodné volit pouze do velkých prostor a ani tak to nepřežeňte. Při volbě barvy berte v potaz také nábytek a další předměty, které v chodbě máte. Jen tak se vám podaří vytvořit harmonický dojem.

 

Když je chodba příliš stísněná...

Především v menších panelákových bytech je předsíň malá. Máte-li i vy takovou předsíň, zapomeňte na experimenty s barvami. Volte světlé odstíny žluté či oranžové. Někde i dobře vynikne bílá barva, zvlášť je-li v chodbě tmavší nábytek nebo podlaha.

Chcete-li prostor ještě více opticky zvětšit, pořiďte si na stěnu zrcadlo či celou zrcadlovou stěnu. Pokud uvažujete o vhodnějším nebo atypickém nábytku, doporučujeme firmu NÁBYTEK PJATÁK s.r.o.

Publikováno: 1.01.2014

Copyright © 1996 - 2013, Dobrý-malíř.cz

Technicky zajišťuje MarketGuru s.r.o.